DOBAR TEK

Cilj Fajferica gastro showa je promovirati tradicionalna  jela i proizvode autohtone Fajferice. Uz pomoć vrhunskih kuhara i sommeliera pripremit slasne zalogaje na visokom profesionalnom gastro-enološkom nivou, koje drugdje nije moguće doživjeti. Spojiti izvorno i ekluzivno, izvrsno i neočekivano. Otvoriti nova tržišta te promovirati lifestyle Slavonije, Baranje i Srijema izvan granica Slavonije i Hrvatske. 

Fajferica gastro show

CHEF & VINARIJA PAPAK

Fajferica gastro show

Chef T. Špiček

Tomislav Špiček jedan je od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara. Poznat je po njegovanju tradicionalne, kontinentalne kuhinje. Poznate recepte tradicionalne kuhinje zapisivao je od svoje bake Dragice.

Svoj kulinarski zanat, Tomislav Špiček, ispekao je u Esplanadi, a nadograđivao u mnogim poznatim restoranima. Radio je u restoranu Kornat, odnosno u današnjem Bobanu, zatim u AG Matošu,  Okrugljaku te Baltazaru gdje je pet godina radio kao šef kuhinje.

Iako je u javnosti postao najpoznatiji zbog nastupa u kulinarskim show-ovima, chef Špiček je 2004. godine proglašen za Kuhara godine u izboru “Svijeta u čaši” – revije za vino, gastronomiju i turizam.

Vinogradar
Mladen Papak

Mladen Papak, dipl. ing. agronomije. Dugi niz godin je u radio u «Iločkim podrumima» d.d., Ilok, na mjestu glavnog enologa i voditelj je vinarske proizvodnje, koja je jedna od najznačajnijih djelatnosti na ovom području.

U struci je afirmiran pa je slijedom toga uvršten u državno povjerenstvo za ocjenjivanje vina, kao i niz drugih povjerenstava za ocjenjivanje vina koja se organiziraju diljem Republike Hrvatske.

2014 godine počinje se baviti vlastitom proizvodnjom. Uzgaja  četiri bijele i dvije crne(crvene) sorte vinove loze, a to su: Bijele sorte: graševina (kao dominantna, najzastupljenija), traminac (kao najčuvenija sorta loze iz Iloka), chardonnay, rajnski rizling Crne sorte: cabernet sauvignon, cabernet franc.

Mladen Papak
ORGANIZATOR
Republika Hrvatska Vukovarsko-srijemska županija
Upravni odjel za poljopoprivredu i infrastrukturu
Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Fajferica
Agroklaster d.o.o. Vinkovci 
Općina Tar-Vabriga
PRAVILA PRIVATNOSTI

Politika kolačića
Politika privatnosti
Službeni fotograf Fajferica Gastroshowa Dražen Bota