GASTRO

DOBAR TEK

Cilj ovog gastro showa je promovirati tradicionalna  jela i proizvode autohtone Fajferice. Uz pomoć vrhunskih kuhara i sommeliera pripremit slasne zalogaje na visokom profesionalnom gastro-enološkom nivou, koje drugdje nije moguće doživjeti. Spojiti izvorno i ekluzivno, izvrsno i neočekivano. Otvoriti nova tržišta te promovirati lifestyle Slavonije, Baranje i Srijema izvan granica Slavonije i Hrvatske. 

Fajferica gastro show

CHEF & SOMMELIER

Fajferica gastro show

Chef T. Špiček

Tomislav Špiček jedan je od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara. Poznat je po njegovanju tradicionalne, kontinentalne kuhinje. Poznate recepte tradicionalne kuhinje zapisivao je od svoje bake Dragice.

Svoj kulinarski zanat, Tomislav Špiček, ispekao je u Esplanadi, a nadograđivao u mnogim poznatim restoranima. Radio je u restoranu Kornat, odnosno u današnjem Bobanu, zatim u AG Matošu,  Okrugljaku te Baltazaru gdje je pet godina radio kao šef kuhinje.

Iako je u javnosti postao najpoznatiji zbog nastupa u kulinarskim show-ovima, chef Špiček je 2004. godine proglašen za Kuhara godine u izboru “Svijeta u čaši” – revije za vino, gastronomiju i turizam.

Sommelier
M. Meštrović

Mario Meštrović jedan je od najkompetentnijih hrvatskih sommeliera. 

Nositelj je međunarodne ASI diplome s Gold certifikatom. Povjerenik i predavač Hrvatskog sommelierskog  kluba za Zagreb. Jedan od šestero koji su u Hrvatskoj prvi stekli diplomu Hrvatskog sommelierskog kluba polaganjem i treće razine za sommeliera.

Od ove godine sudjeluje kao sudac na Decanterovim svjetskim nagradama (DWWA), što je još jedno priznanje za njegovu stručnost. 

2013. godine proglašen je najboljim sommelierom kontinentalnih regija što mu daje za pravo da je jedan od najpozvanijih sommeliera za prezentaciju i predstavljanje crnih vina Podunavlja.

Fajferica gasrto show
ORGANIZATOR
Republika Hrvatska Vukovarsko-srijemska županija
Upravni odjel za poljopoprivredu i infrastrukturu
Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Fajferica
Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci
Općina Drenovci
FAZOS