OSTALI DOGAĐAJI

OPG Zvonarević iz Starih Mikanovaca i ostali OPG-ovi koji se bave uzgojom i preradom mesa Fajferice izlagat će i prodavati svoje proizvode. Svi proizvodi su tradicionalni, s tradicionalim začinima,  tradicionalnim načinom dimljenja  i zrenja.

Domaći proizvođači vina iz Srijemskog vinogorja,konkretno Iloka. Oni će zajedno s predstavnikom Hrvastkog sommelier kluba M.Meštorvićem imati poseban program o sparvianju crnog vina i mesa Fajferice.

Valens Porter je tamno pivo gornjeg vrenja. Kao i sva ale piva, karakterizira ga punoća okusa i kombinacije aroma kave, čokolade i karamele. Pivo je izrazito pitko i sadrži 5,4% alkohola. Valens Porter craft pivo ponos vinkovačkog kraja.

Kava je čarobni napitak. Barista koji zna sve tajne spremanja vrhunskog espressa pripravljat će nam razna osvježenja od kave i napitaka od kave. 

Naša Osiječanka profesorica Margareta Vučak u svom Veselom Vagonu stvara bijele, crne, tamne, gorke, slatke, punjene čokolade i praline. Tamna čokolada s visokim postotkom kakaa u kombinaciji s čilijem najomiljenija joj je slastica. Što kažete na tamnu čokoladu s komadićima kulena ?

Crni kruh ili pecivo od prirodnih sastojaka bez dodavanja umjetnih boja već je odavno poznat na gastro tržištu. Idealna kombinacija crnog peciva sa hamburgerom od crne slavonske svinje. Mmmm…predobro izgleda a još je boljeg okusa

Vrhunski kuhari su glavne face. To su kuhari iz Hrvatskog kuharskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i oni će napraviti sto čuda. Zajedno s gosp.Špičekom i sommelierom M.Meštrovićem će prirediti moderna jela od naše Fajferice koja će se idealno sparivati s lokalnim vinima.

Posebno dragi gosti su naši Šokci iz sela Bača u Vojvodini i Šokci iz Tuzlanskog kraja. Zajednički štand svjedočit će zajedništvo Šokaca triju država. A svi zajedno ćemo degustirati domaće rakije od jabuke, kruške, divlje kruške, kasije, dunje i drugih voćaka.

Airsoft udruga Krpelji broji nekoliko destaka članova od 18 do 60 godina. Airsoft je vojno adrenalisnko simulacijski sport, sličan paintballu. Idealna prilika za odigravanje kojeg airsoft meča s profesionalcima ovog sporta.

Fajferica i Hrvatski ovčar su neraskidiva veza tradicionalnog svinjogojastva. Hrvatski ovčar uz kuću, dvorište i stado je stoljetna slika Slavonske ravnice. Ove godine pasmina Hrvastki ovčar slavi 50 godina priznanja od strane FCI (Federation Cynologique Internationale) Sve što Vas zanima o ovoj pasmini ispričat će Vam i pokazati Uzgajivačnica pasa Colonia Aurelia Cibalae i njezin vlasnik Ivan Colarić.

Lipicanci vranci – dakle crne boje, dika su i ponos Slavonije. Koliko je samo pjesama spjevano o konjima vranima ne znamo niti broj. O njima i svemu vezano uz konjogojstvo pričat će vam Tomislav Filpović.

Nema promocije Šokačke raznolikosti bez svečanih svatovskih zaprega. Kičeni, gizdavi, prpošni konji upregnuti u svečane zaprege neizostavni dio su naše Šokačke tradicije. Osim što će te ih moći razgledati, najodvažniji će se moći i provozati po prašnjavim drumovima.

ORGANIZATOR
Republika Hrvatska Vukovarsko-srijemska županija
Upravni odjel za poljopoprivredu i infrastrukturu
Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Fajferica
Agroklaster d.o.o. Vinkovci 
Općina Tar-Vabriga